Cikk archívum – 2019. november

BEIRATKOZÁS
2019. november 26., kedd

Készülünk a következő tanévre. Kérem a szülőket, hogy a megváltozott jogszabályok miatt tájékozódjanak alaposan, mert a beiratkozó tanulók száma várhatóan jelentősen nőni fog!

A fazekasiskola.hu weblapunkon a dokumentumok között megtalálják az Oktatási Hivatal tájékoztatóját „Tájékoztató a gyermek tankötelezettségének megkezdésével kapcsolatos jogszabályi változásokról” címmel. Ebben részletesen megismerhetik az új tankötelezettségi
szabályokat és az eljárásrendet.
Kérem, hogy kövessék figyelemmel továbbiakban is a beiratkozással kapcsolatos információinkat!

Köszönettel: Kárász Péter

Járási angol szavalóverseny
2019. november 25., hétfő

November 21-én a Felsővárosi Általános Iskola adott otthont a járási idegen nyelvi szavalóversenynek.

Iskolánkat 2 tanuló képviselte:
Fehérvári Dorina 5. a (felkészítője: Királyné Bálint Karolina) és István Roland 6.b (felkészítője: Csányi Andrea)

Mindketten ügyesen szerepeltek és a zsűri döntése alapján Dorina a versenyt megnyerte, így ő fogja képviselni iskolánkat a tankerületi fordulón december 3-án.

Európai Hulladékcsökkentési Hét
2019. november 18., hétfő

Iskolánk már harmadik alkalommal csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, amit idén november 16-24 között rendeznek meg kontinens-szerte. Az idei fő téma a környezettudatos szemléletformálás. Ebben a tanévben indítottuk el Öko-faliújságunkat, aminek november hónapban kiemelt témája a hulladékcsökkentés. Olyan, a mindennapokban fontos információkat szeretnénk kiemelni, mint a szórólapok elkerülése, a tudatos vásárlás, a műanyag zacskók mellőzése. Szeretnénk összegyűjteni az osztályok közreműködésével olyan jó tanácsokat, hasznos tippeket, apró lépéseket, amelyekkel megelőzhető a hulladékok keletkezése, mert “a meg nem termelt hulladék a legjobb hulladék!”

Fogjunk össze és csökkentsük közösen a hulladék mennyiségét!

“Madárvonulás gyerekszemmel”
2019. november 16., szombat

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság “Madárvonulás gyerekszemmel” rajzpályázatán az alsós és felsős kategóriában is első helyezést értek el iskolánk tanulói.

I. helyezés: Jeszenszky Dóra 2.a

I. helyezés: Csizmadia Kitti 8.a

Ingenium Kupa
2019. november 13., szerda

Veretlenül, valamennyi mérkőzésünket megnyerve elsők lettünk a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium által rendezett hagyományos Ingenium Kupa kispályás labdarúgó tornán. A kupán már többször voltunk érmesek, de nyerni még eddig nem sikerült. A torna gólkirálya Gáspár Adrián lett nyolc találattal.

Továbbra is Ökoiskola a Fazekas
2019. november 8., péntek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Agrárminisztérium jóvoltából 2019. október 18-án átvehette Iskolánk az Ökoiskola Cím megszerzését igazoló oklevet Budapesten a Balassi Intézetben. Maruzsa Zoltán az EMMI köznevelésért felelős államtitkára elmondta, hogy – „Mindannyian felelősek vagyunk környezetünkért! A klímavédelem, a környezettudatosság és a fenntarthatóságra nevelés egyre fontosabb szerepet tölt be az egész világban, és jó azt látni, hogy a magyar iskolarendszer másfél évtizede elkötelezetten egy komoly hálózatot üzemeltet ebben a témakörben, mely nem más, mint az Ökoiskola Hálózat!” – majd átadta intézményünk képviselőjének a címmegújító oklevelet.

A Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola 2022. augusztus 31-ig jogosult az Ökoiskola cím további használatára. Pedagógusaink feladata továbbra is, hogy az iskola falain belül és kívül is képviseljék a környezettudatosság értékeit.

Szent Korona témanap
2019. november 4., hétfő

Élményalapú tanulás interaktív módon, a legmodernebb oktatási eszközöket is használva. Az Oktatási Hivatal a Pedagógiai Oktatási Központok bázisiskoláiban hirdette meg a Szent Koronával kapcsolatos témanapot. A Fazekas hetedik és nyolcadikos diákjai öt-öt tanóra keretében szerezhettek új ismereteket a Szent Koronáról játékos módon.

back to top