Cikk archívum – 2018. február

Arany200 interaktív kiállítás
2018. február 20., kedd

A Pásztortűz Egyesület szervezésében, 2018. februárban, Kiskunhalasra érkezett az Petőfi Irodalmi Múzeum által összeállított Arany200 busz.

Háromból három
2018. február 18., vasárnap

Iskolánk három különböző korcsoportban három tornász csapatot indított a felmenő rendszerű diákolimpiai sorozatban. A szegedi országos elődöntőből mindhárom együttes továbbjutott az országos döntőbe.
Szegeden, az Arany Jánosról elnevezett általános iskola adott helyet, tavalyhoz hasonlóan, a torna diákolimpiai országos elődöntőjének.

A reggeltől késő estig tartó versengésben a kicsik, az első korcsoportosok álltak először a szerekhez és a Fazekas Mihály Általános Iskola
Kajdocsi Noel, Juhász Ádám, Tislér Bence, Bozóki Dániel, Kollár Máté összetételű csapata a 2. helyet szerezte meg.

Az eggyel idősebbek között, a Tislér Bence, Macska Dominik, Jósa Milán, Vidra Dániel, Máté Koppány, Rádi Ádám alkotta csapat ugyancsak a 2. helyen végzett. A késő délutánba érkezve, a felső tagozatos korcsoport tornázhatott a szercseréket követően. Itt, ebben a mezőnyben a halasi Vincze Ákos, Burai Bálint, Ádám Levente, Karai Kristóf, Vincze László összetételű csapat a negyedik helyen zárt.

Folytatás március közepén a fővárosi országos döntőben.

Sipos János előadása 2018. március 8-án
2018. február 18., vasárnap

Kedves Szülők!

EFOP 1.8.5 projektünk keretébe 2018. március 8.-án 14 és 15 órai kezdettel élményszerű, vetítettképes előadást tart iskolánkban Sipos János úr, közismert személyiség. Korábban közoktatási államtitkár volt, az utóbbi években az egészséges életmód hiteles képviselőjeként tartja szívügyének, hogy terjessze ezt a szemléletet. Iskolánk Eu tantermében 14 órakor az 1-5. évfolyamba, 15 órától a 6-8. évfolyamba tartozó gyerekek csoportja és kísérő pedagógusaik lesznek jelen, hozzájuk lehet szülőknek is csatlakozniuk. Kérjük, gyermekük osztályfőnökének jelezzék részvételi szándékukat.

Úszó Diákolimpia
2018. február 16., péntek

2018. február 12-én Kecskeméten került megrendezésre az úszó Diákolimpia megyei döntője. Iskolánkat Bakró-Nagy Dániel (8.b) sikerrel képviselte. Jó időeredményével 100m háton 2. helyezést ért el.

Gratulálunk!

Tyr-Hód-Faktor Kupa
2018. február 11., vasárnap

Tyr-Hód-Faktor Kupát rendeznek a hétvégén Hódmezővásárhelyen a Gyarmati Dezső Sportuszodában. 29 egyesület úszói mérték össze tudásukat a szegedi rendezésű versenyen február 10-11-én.

Király Anna (5.c) eredményei:
100 hát 3. hely
200 hát 3. hely
50 hát 4. hely

Legyen tiéd a színpad!
2018. február 7., szerda

„…és elindult szerencsét próbálni, szívében nagy kíváncsisággal.”

Az idén először, hagyományteremtő jelleggel rendezte meg a Dékáni Árpád Szakgimnázium és Szakközépiskola tehetségkutató rendezvényét.
Melyre iskolánkból Király Zsófi, Bobek Zalán, Vincze Kristóf és Ritter Rafael jelentkezett próza és versmondás kategóriában. Feladatuk egy 15-20 soros vers vagy egy szabadon választott prózai szöveg bemutatása volt. A zsűri elnöke Mezei Zoltán a Szabadkai Népszínház Magyar Társulatának színésze, aki értékelésében kiemelte a személyiség hatásának fontosságát. E szempont figyelembevételével a legértékesebb előadás Vincze Kristófé lett.

Gratulálunk a szép eredményhez!

Győztünk a Rákóczi Hadnagya Kupa bronzmeccsén!
2018. február 6., kedd

Telt ház előtt, gyakorlatilag több száz néző előtt játszottunk vasárnap a „nagy” Rákóczi Kupa döntőinek délelőttjén a Dékáni-szakgimnázium sportcsarnokában. Az ellenfél a soltvadkerti iskola csapata volt, amelynek tagjai között több igazolt labdarúgó, focisulis is volt. Az első találatot mi szereztük, de aztán gyorsan egalizált Vadkert. 1-1- es félidő után a második etapot rögtön góllal kezdtük és innen már nem volt megállás, végül 6-2- re nyertünk. Az ünnepélyes eredményhirdetésen átvehettük a jól megérdemelt érmünket és a díszes serleget, amely mostantól a Fazekas-iskola vitrinjében látható. Tortán a hab, hogy a Rákóczi Hadnagya Kupa gólkirálya, hét találattal Guszti, azaz Sztojka András lett. Külön köszönet Tóth Tamásnak, aki külön gyakorlásokkal és szakmai munkájával segítette a csapat felkészítését.

A csapat tagjai: Sztojka András, Vida Tamás, Fodor Zsombor, Varga Dávid, Mátó Martin, Drávai Dániel, Hideg Máté, Vadkerti Roland, Gáspár Adrián, Koch Ákos.

Szép magyar beszéd verseny
2018. február 2., péntek

Rácz Emese a területi Szép magyar beszéd versenyen II. helyezést ért el kiváló felolvasásával, szövegértelmezésével.
Gratulálunk a szép eredményhez!

Felkészítő tanára Maglódiné Gärtner Mária.

back to top