Cikk archívum – 2016. november

Diákszimpózium – 2016
2016. november 28., hétfő

A Bibó gimnázium által szervezett Diákszimpóziumon sikert sikerre halmoztak a fazekasos tanulók. A 7-8. természettudomány 4. szekciót Fekete Ádám nyerte Robotkarmodell kicsi pénzből bemutatójával, ugyanitt Király Kata és Maróti Bence 2. helyezett lett Ekhótól a denevérig projektjének beszámolójával. A Mészáros Réka – Tóth Anna páros szintén 2. helyezett, ők a 7-8. természettudomány 3. szekcióban mutatták be Kinéztünk a dobozból című beszámolójukat. Büszkék vagyunk 9-10. természettudomány 2. szekció első helyezettjeire, Tihanyi Janka – Gudmon Olivér 9.-es, bibós diákra, akik 8.-ban megkezdett kutatásunk ereményét mutatták be, Lovak és más állatok járásmódjai és ábrázolásuk címmel.

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak, és további sok sikert kívánunk!
Bár már 10.-es Veréb Sándor Andor, de itt említjük meg felkészülésünk eredményét, Az „elektroszmog” hatása a postagalamb tájékozódására című kutatásra kapott különdíj elismerést.

Bozsik Kupa
2016. november 28., hétfő

Egy győzelem, két vereség a Bozsik Programon!

Először léptek pályára iskolánk ifjú labdarúgói a Bozsik Program keretében a Szilády-gimnázium “buborékjában”.
A srácok helytálltak de még van mit javulni.
Eredmények:

 1. Fazekas-Mélykút: 2-1
 2. Fazekas-Tompa: 0-1
 3. Fazekas-Felsőváros: 0-2.

Szombaton rendezték a Szilády-gimnázium műfüves arénájában a Bozsik Program őszi-téli fordulóját a 7.-8. osztályosok számára. Sokan voltunk, ezért sorokat cseréltünk, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. A mérleg: 50%-os teljesítmény. Nem rossz, de lehet még jobb, sokkal jobb is…
Eredmények:

 1. Fazekas-Kelebia: 1-1
 2. Fazekas-Kecel: 0-1
 3. Fazekas-Balotaszállás: 2-1

Döntőt játszottunk!

Messze várakozás felett teljesített 5.-6. osztályos focicsapatunk a Bozsik Program aktuális fordulójában a Szilády-gimnáziumban. A csapat már a csoportmérkőzések során is erőn felül teljesített: egy döntetlen mellett valamennyi mérkőzését megnyerte. A döntőben sajnos egy nagyon szerencsétlen öngóllal kikaptunk, de januárban ennél is messzebbre szeretnénk jutni.
Eredmények:

 1. Fazekas-Kelebia: 1-2
 2. Fazekas-Felsőváros: 1-1
 3. Fazekas-Kecel: 1-0
 4. Fazekas-Balotaszállás: 4-0
  Döntő:
  Fazekas-Mélykút: 0-1

Kevesen voltunk!
A lányok is bemutatkoztak a Bozsik Program őszi-téli fordulójában. Küzdöttek, hajtottak a lányok, de ezúttal ez a realitás. Jó lenne, ha többen lennénk! Kérjük, akinek van kedve bekapcsolódni, focizni, jókat játszani jelentkezzen! Nagyon várunk mindenkit!
Eredmények:

 1. Fazekas-Szilády: 0-3
 2. Fazekas-Balotaszállás: 1-2
 3. Fazekas-Kelebia: 0-0

Mézes reggeli
2016. november 22., kedd

A Fazekas Mihály Általános Iskola diákjaival reggelizett Magyarország Mézkirálynője. Rozmann Gréta az Európai Mézes Reggeli országos sajtótájékoztatója kapcsán érkezett Kiskunhalasra. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Ksenija Skrilec Szlovénia Magyarországi Nagykövete, Nagy István parlamenti államtitkár, Bross Péter, az Országos Méhészeti Egyesület elnöke, Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere is. A program városunkba csábításában nagy szerepe volt Dózsa Tamás Károlynak, a Halas és Környéke Méhészeti Egyesület elnökének.

Fotó: Jáger Levente

Siker angolosan
2016. november 22., kedd

Iskolánk tanulói november 21-én angol nyelvi versenyen vettek részt Kecskeméten. A döntőbe jutás feltétele egy online feladatsor 90%-os teljesítése volt. A megmérettetésre a megye legjobbjait hívták be. A döntőben prezentációt kellett készíteniük Bács-Kiskun megyéről, melyet 5 perces időtartamban mutattak be. A megyei döntőben kiválóan szerepeltek a Fazekasos diákok.

Eredményeik:
1. hely: Király Kata
2. hely: Tegzes József
3. hely: Strausz Dorina

Gratulálunk a sikeres versenyzéshez!

Összeállt a csapat
2016. november 18., péntek

November 17-én zajlott azoknak a gyerekeknek a meghallgatása, akik szívesen csatlakoznának a Blues Boots nevű iskolai zenekarhoz. Idén karácsonykor 3 alkalommal tervezünk fellépést, ahol már együtt zenélnénk. Az iskolai Christmas Party, a közös karácsonyi és a városi Adventi műsor lesznek azok az alkalmak, ahol bemutatkozunk az így 16 fősre bővült bandával.
Akik a válogató során bekerültek: Szőnyi Dorottya, Boda Viktória, Fődi Nikolett, Csapi Vanda, Kubus Írisz, Sztanik Anasztázia, Kléman Alexandra, Király Kata, Barna Dzsenifer és Fazekas Tamás.
A Blues Boots tagjai: Tihanyiné Gerencsér Ágnes, Kárász Péter, Tihanyi Sándor, Mészáros Csaba, Reményi György, Királyné Bálint Karolina és aki a karácsonyi koncertjeinket gitárjátékával vendégzenészként színesíti: Borsódy László.

A válogató remek hangulatban telt a végén közös pizzázással.

A felső tagozatosok meséltek
2016. november 17., csütörtök

November 16-án rendeztük meg a felsős mesemondók versenyét. A versenyen 12-en adták elő a számukra kedves történetet.
A háromtagú zsűri – Csendes Sándorné, Csorba Zsuzsanna és Füstös Edit – döntött a helyezésekről.

Helyezések:
I. Vadkerti-Tóth Roland 6.b – felkészítője Gömzsik Péterné
II. Rácz Emese 5.b – felkészítője Maglódiné Gärtner Mária
III. Vida Jázmin 5.b – felkészítője Granyák Linda

Nagy Márk 5.b és Lakatos Máté 5.a a zsűri különdíját vehette át.
Mindketten Linda néni tanítványai.
Roland képviseli majd iskolánkat a területi versenyen.

Gratulálunk!

back to top