Kosaraztunk
2014. május 23., péntek

Tavalyhoz hasonlóan idén is pattogtattunk a Szilády-gimnázium hagyományos Streetball Gáláján. Egy évvel ezelőtt még csak tanulgattuk a műfaj alapjait, most azonban már az esélyesek között tartottak számon bennünket. Ennek megfelelően mindkét csapatunk kiválóan menetelt a csoportmérkőzések folyamán, így simán jutottunk be a legjobb négy közé.
Itt aztán igazi “profi” gárdákkal mérkőztünk és mindkét esetben alulmaradtunk a fináléba jutásért. Így sajnos, a két fazekasos csapat, PUB I. és PUB II. néven egymás ellen mérkőzött a korcsoport harmadik helyéért. A 12 perces, nagyon izgalmas párharcban végül egyetlen egy pont döntött.
Ez azt jelentette, hogy a rangos, országos szintű, több száz nevezőt vonzó Streetball Gálán egy harmadik és egy negyedik hellyel gazdagodtunk.
Minden elismerést megérdemelnek a srácok!
A két csapat tagjai:
Jenovai Roland, Fenyvesi Ádám, Szekszárdi Roland, Koczka Gergő, Döbrentei Tamás, Szlávik Armand és Laskovics Marcell.

Fit-Kid Dance országos bajnokság
2014. május 19., hétfő

2014. május 17-én Székesfehérváron rendezték meg a Fit-Kid Dance országos bajnokságot.

Eredmények:
II/A. korcsoportban 5. helyezést ért el Boda Viktória
II/B korcsoportban 8. lett Stir Nikol és Döme Vanessa
V. korcsoportban 5. helyen végzett Tóth Fanni
VI. korcsoportban az előkelő 1. helyen végzett Tóth Lili

Nagyon jól versenyeztek még: Vígh Viktória, Kádár Laura és Jáger Tekla.
Gratulálunk!

Erdély gyöngyszemei gyerekszemmel
2014. május 19., hétfő

Iskolánk 2013 februárjában pályázott a Bethlen Gábor Közalapítvány által meghirdetett Határtalanul elnevezésű erdélyi kirándulásra. A nyár elején derült ki, hogy nyertünk a tanáraink által kidolgozott programtervvel. A megvalósításra 2014. május 6-tól 10-ig került sor. Utunk során eljutottunk Székelyföld szívébe, a Gyergyói-medencében elhelyezkedő Gyergyóújfaluba. A vendéglátó családok nagy szeretettel fogadtak: finom ételekkel kínáltak, kényelmes szállást biztosítottak számunkra. Ezt követően innen indultunk nap mint nap újabb települések megismerésére, a táj bebarangolására. Lenyűgöző látványt nyújtottak a hatalmas hegyek- a Gyergyói- és a Görgényi- havasok völgyei, kanyargós magaslatai, erdőségei. Hargita hegyét látva beleképzeltük magunkat Tamási Áron regényhősének, Ábelnek helyzetébe. Útvonalunk fontosabb állomásai: Nagyszalonta, Parajd, Gyergyóújfalu, Székelyudvarhely, Korond, Súgó- barlang, Gyergyószentmiklós, Békás-szoros, Gyilkos-tó, Szent Anna-tó, Mohos -tőzegláp, Mádéfalva, Lázár kastély,
Marosvásárhely, Kolozsvár, Király-hágó.
Kirándulásunk talán egyik legemlékezetesebb programja volt a helyi iskolában tett látogatásunk. Ott találkozhattunk azokkal a diákokkal, akiknek már korábban bemutatkozó levelet írtunk. Az esti táncházban már együtt táncoltunk és énekeltünk kortársainkkal. Megéreztük, hogy milyen öröm forrása az élő zene, a ritmus, a mozgás. Új barátságok születtek.
Sokat kaptunk az öt nap során: élményeket, közösen megélt pillanatokat, új ízeket, új nyelvi megszólalásokat.
Mindenkinek ajánljuk a Kárpát-medence minél alaposabb megismerését.

a 7. évfolyam diákjai

Diáktárlat
2014. május 18., vasárnap

Diáktárlattal várja a közönséget a Fazekas Mihály Általános Iskola a Közösségek Házában. Az intézmény idei tematikus kiállítása az India művészete gyermekszemmel címet kapta.

A közönséget Nagy Czirok Lászlóné igazgató köszöntötte.
Elmondta, immár 14. alkalommal rendezték meg Diáktárlatukat, az évek során a képzelet szárnyán bejárták a világot. Az India művészete gyermekszemmel című kiállításuk csodálatos távoli kultúrát idéz meg.
-Itt élek, de természetesen hiányzik a hazám. Köszönöm a Fazekas-iskola rendezvényét, mellyel kicsit visszamehetek Indiába – mondta a megnyitón Sudha Kandavelu.
Jakabfi Márta felkészítő tanár és az intézményvezető képzőművészeti alkotásokkal díszített pólókat adtak át a közreműködő gyerekeknek és pedagógusaiknak.
A programot a Színe-Lángja Színjátszó Csoport A rejtett álom című előadása színesítette Mészárosné Farkas Mária tanárnő rendezésében.
Az Indiában, hol éjjel a vadak… című dalt az iskola kamarakórusa adta elő Vörös Mária tanárnő vezetésével.

Lovas siker
2014. május 15., csütörtök

Darányi Ervin 8.a oztályos tanulónk 2014.május 11-én a Kiskunhalasi Lovasbandérium által szervezett Póni OB-n szerepelt.

A következő versenyszámokban indult:
-díjlovagló ügetés
-díjlovagló vágta

Az ügetést Windy nevű lóval, a vágtát Woody nevű lóval hajtotta végre és mindkét versenyszámban első helyezést ért el. Értékelésnél szempont volt mind a ló, mind a lovas megjelenése. Az akadálypályán való ügyességen kívül figyelembe vették még a ló és lovas közti összhangot is.
Gratulálunk!

Rácz Zsolt megyei fizika verseny
2014. május 15., csütörtök

Tihanyi Kata és László Dorina Nagykőrösön versenyzett fizikából. Dorina 5. lett a 65 fős mezőnyben, Kata pedig 2.
Kata az Öveges József Fizikaverseny megyei fordulóját megnyerte, s továbbjutott az országos döntőre. A háromnapos verseny Győrben lesz május 23-25. napokon. Szurkoljunk ott is a jó eredményért, s gratulálunk az eddig elért eredményekhez.

Bókay Árpád Országos Biológiaverseny
2014. május 5., hétfő

2014. április 25-én, Budapesten szervezték meg a Bókay Árpád Országos Biológiaverseny döntőjét. Iskolánkat Gudmon Olivér 6. a, Tihanyi Janka 6. a, Simon-Jójárt Krisztina 8. a és Tihanyi Kata 8. b osztályos tanuló képviselte.

A versenyen elért eredmények:
I. korcsoport: Tihanyi Janka 5. helyezés
II. korcsoport: Tihanyi Kata 3. helyezés
Felkészítő tanáruk: Vargáné Mészáros Ildikó

back to top