Kalandok egy esős napon
2013. február 27., szerda

2013. február 23-án újabb lehetőség adódott egy kirándulásra a Kolon-tónál. Sajnos az idő nem kedvezett, így a betervezett 6-7 km-es gyalogtúrából egy autós nézelődés kerekedett. A túravezetőnk olyan élvezettel tudott mesélni a látnivalókról, a környék jellegzetes növényeiről, madarairól, hogy képzeletünk szárnyra kelt. Távcsövön keresztül figyeltük meg a fészkén üldögélő réti sas mamát, aki akkora fészket épít, hogy 6-7 kisgyerek kényelmesen elférne benne. Láttunk szürke marhát, bivalyokat és az esővel cseppet sem törődő, ugrándozó kis borjakat. A környék állat-és növényvilágával való ismerekedést tovább folytatjuk tavasszal.

Tornaverseny
2013. február 26., kedd

2013. február 23-án Izsákon rendezték meg a X. Sárfehér-Kupát.

Eredmények:
I-II.kcs „A” kategória
Csapat:
1. hely Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola (Puskás Alex, Jacsó Gergő, Németh Dominik, Kopasz Bence, Vígh Gábor)

Egyéni:
2. Puskás Alex
3. Jacsó Gergő
4. Németh Dominik
6. Kopasz Bence

III-IV.kcs „A” kategória
Csapat:
1. hely Fazekas Gábor Utcai Általános Iskola (Süveges Csanád, Süveges Csaba, László Dénes, Kádár Zalán, Kádár Leander, Kocsis Márk, Szalai Ádám, Masa Bence)

Egyéni:
1. Szalai Ádám
3. Süveges Csanád
4. László Dénes
5. Süveges Csaba

Ifjú Várhegyi József Emlékverseny
2013. február 25., hétfő

A Szent József Katolikus Általános Iskolában rendezték meg a hétvégén a már hagyományosnak mondható asztalitenisz versenyt.

Eredmények:
Fiúk:
1. Péter-Szabó Marcell
3. Fekete Ádám
6. Papp Attila
Csapatban az előkelő 2. helyet szerezték meg.

Lányok:
1. Tóth Enikő
Gratulálunk!

Asztalitenisz
2013. február 25., hétfő

Kecskeméten a Diákolimpia megyei döntőjén jól szerepeltek ping-pongosaink. A lány csapatok közül 2. helyezést ért el a Tóth Enikő, Szöllősi Nikolett páros. Péter-Szabó Marcell egyéniben 6. helyezést ért el.

Gratulálunk és további sok sikert kívánunk!

I. helyezés a területi Kazinczy-versenyen
2013. február 13., szerda

A Szép Magyar Beszéd verseny területi fordulóját a Bibó István Gimnázium rendezte 2013. 02. 12-én. Iskolánkat 5-6-os korcsoportban Nagy Norbert (felkészítője: Vörös Mária), a 7-8-os korcsoportban Pető Gréta (felkészítője: Kinsztlerné Lázár Erzsébet) képviselte.
A szervezők ismét jó ötlettel leptek meg minket. A versenyzők Kazinczy Ferenc kortársainak személyiségébe bújhattak a verseny idejére, az ő nevükön versenyezhettek. A szokásoknak megfelelően itt is a hozott szöveg felolvasásával kezdtek a résztvevők, majd 10 perc felkészülés után az új szöveget kellett helyesen értelmezve bemutatni. Gréta is, Norbi is dicséretesen teljesített. Az eredményhirdetéskor Norbi a III. helyezésért járó oklevelet és könyvjutalmat vehetett át, Gréti pedig megnyerte a területi versenyt. Ezzel jogot szerzett arra, hogy április 5-7-ig Kisújszálláson a Dunától keletre eső megyék versengésén képviselje térségünket.
Gratulálunk nekik, Grétinek jó felkészülést, további szép sikereket kívánunk.

Úszás
2013. február 7., csütörtök

A hét végén rendezték meg az V. nemzetközi TYR kupát Hódmezővásárhelyen. Varga Kata 4. a osztályos tanulónk a Halasthermál Úszó és Gyógyúszó egyesület színeiben versenyzett. Az elért eredmények: 2 db bronz érem (200m vegyes úszás és 100m gyorsúszás), 2db 4. és 2db 6. helyezés. Gratulálunk!

back to top